torstai 9. elokuuta 2018

Pihakirppislöytöjä Espoosta

Vajaa pari viikkoa sitten Facebookia selaillessani osui silmiin ilmoitus pihakirppiksestä Espoossa. Ilmoituksen kuvassa näkyi paljon tavaraa mutta huomion vei kuvan reunasta pilkistänyt vanha puinen Coca-Cola-kori. Tuommoinen Coca cola kori on ollut hankintalistalla siitä lähtien kun sellaisen ensikerran näin kirppiksellä, joskus yli 20 vuotta sitten. Silloin myöhästyin muutaman minuutin kun yksi tuttu harrastaja osti sen pois juuri ennen minua. Nyt päätin etten myöhästy ja olinkin paikalla juuri tasan samaan aikaan kun pihakirppis oli ilmoitettu alkavaksi. Tavaraa oli tarjolla runsaasti ja kaikki oli sellaista joka oli ollut kymmeniä vuosia säilöttynä vanhaan varastorakennukseen. Tämmöisistä paikoista voi löytää ihan mitä vaan. Tällä kertaa minun mukaan lähti tämmöiset löydökset. Tai tuo pullo on jo aiemmin löydetty mutta sovittelin sen nyt sille kuuluvaan koriin.



















Hangon lakritsia, peltinen lakupurkki pääsi hyllylle parin muun saman ikäisen lakupurkin kanssa. Niitä voin esitellä tarkemmin joskus myöhemmin.

Tuo suomiteksteillä oleva puinen Coca-Cola-kori oli se ehdottomasti hienoin löytö tältä pihakirppikseltä. Tuo samalta aikakaudelta oleva Coca-Cola-pullo on ollut minulla jo pitkään mutta nyt niitä sitten pitäisi kai etsiä lisää että saan korin täyteen.

























Tässä vanhassa Suomessa valmistetussa Coca-Cola-pullossa on kohokuviointi ja Coca-Cola tekstin alla lukee rek. tavaramerkki ja toisella puolella reg. varumärke. Lasi on hieman vihertävää ja pullo on selvästi paksumpaa lasia kun nykyaikaiset pullot. Coca-Colaa tuotiin ensikerran Suomeen vuoden 1952 Helsingin olympialaisiin. Virallisesti Coca-Colan myynti alkoi kumminkin vasta vuonna 1957.



















Pullon pohjasta löytyy lisää tietoa. Ylhäällä on kirjain K. Se kertoo että pullon on valmistanut Karhulan Lasi.
Tilavuudeksi on pohjaan merkitty 0,19L eli hieman on pullot olleet pienempiä kun nykyiset Colapullot. Lisäksi löytyy pullon valmistuskuukausi ja -vuosi joka tässä tapauksessa on 4 / ´65.



















Samalla kun sovittelin pulloa koriin niin kaivelin lapsena kerätystä pullonkorkkikokoelmasta vanhan korkin pulloon. En ole varma että onko tämä juuri oikeanlainen korkki tämän ikäiseen pulloon mutta ei se varmasti paljoa heitä. Korkin tiivistekin on korkkinen. Ei mennyt hukkaan noin 10-vuotiaana aloittelevana keräilijänä talteen otettu Cokiskorkki ja  noin 450 muuta erilaista pullonkorkkia.



















Näistä jo aiemmin löytyneistä Coca-Cola pullonavaajista tuo oikeanpuoleinen lienee vanhin. Monta erilaista Coca-Cola avaajaa olen nähnyt mutta minulle ei ole niitä vielä tämän enempää kertynyt.



















Tämä pieni emalikilpi oli myös oikein mukava löytö. Näitä vanhoja emalisia tekstikilpiä on ollut jos jonkinlaisella tekstillä ja niitä olenkin nyt etsinyt melko aktiivisesti.
Tässä on alunperin lukenut: Matkustajia pyydetään pitämään lippunsa matkan kestäessä nähtävissä. Mutta talon entinen isäntä oli hieman parannellut tekstiä liimaamalla paperilappusen jolla pari kirjainta oli muutettu. Tämä oikein sopiva teksti olikin ollut pitkään ulkohuussin ovessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti