tiistai 2. lokakuuta 2018

Fennia mittareita ja Keskoa

Syyskuu meni melko kiireisissä merkeissä ja romustelut jäi vähemmälle. Jotain pientä kumminkin aina löytyy vaikka ei erityisemmin mitään etsisikään. Viime viikolla sain vinkin parista vanhasta bensamittarista ja aloin heti suunnitella aikataulua sellaiseksi että pääsisin niitä ihmettelemään.
Lauantaina niiden sijainti osuikin sopivasti matkan varrelle joten ei tarvinnut lähteä erikseen niitä katsomaan.
Paikalla omistaja joutui niitä hetken aikaa etsimään kun ei tarkasti muistanut että minne oli ne säilönyt. Hetken kaivelun jälkeen löytyi ensin tämä kaappi jossa on sisällä Oy Nylund & Rahikainen Ab:n Fennia bensamittari.


























Sitten kaiveltiin vielä hyllyillä olevia suuria puulaatikoita joissa myyjä tiesi olevan vielä toisen mittarin. Kolmannesta etsimästämme laatikosta se sitten löytyi muiden varaosien alta tallesta.





























Molemmat mittarit tuntuivat nopeasti kokeiltuna teknisesti toimivilta.

















































Fennia valmistenumerolla 3323.

























Fennia valmistenumerolla 4372.

Siitä asti kun olen ensimmäisen tämmöisen Fennian mittarin nähnyt niin olen mietiskellyt että onkohan jollain jossain säilynyt jonkinlaista kirjanpitoa siitä että mihin nämä numeroidut mittarit on tehtaalta uutena myyty. Olisi aina kiinnostava tietää näiden historiasta.

Kotimatkalla piti vielä käydä hakemassa kotiin yksi valomainos jonka ostin jo aiemmin.

























Keskon osakas valomainos. Kaksipuolinen kyltti jossa on valo sisällä. Kesko perustettiin lokakuussa 1940 kun neljä tukkuliikettä sulautui yhteen. Toiminta alkoi seuraavan vuoden alussa. Kesko otti käyttöönsä K-kilven joka oli käytössä K-kauppiaiden yhteisenä tunnuksena kaupan ikkunoissa. Tätä samaa K-kilpi logoa käytettiin myös kaikissa mainoksissa. Sama logo oli käytössä ainakin vielä 60-luvulla.

2 kommenttia:

  1. Onkohan tuossa Keskon valomainoksessa sisällä loisteputket, vai hehkulamput?

    VastaaPoista